Sunday , February 25 2024

Apes IQ – The Kixxville Commercial

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Pussy Productions/ Serpentine Music/ CDA/Compact Distribution AB, betyg: 0]

Feminister, porrmotståndare, moralister och politiskt korrekta – huka er, för Apes IQ har laddat om med en ny platta och den är varken rumsren, fin i kanten eller inställsam. Bandets inriktning har inte ändrats sedan fullängdsdemon Pussyfied Pimpride. Musiken har möjligtvis blivit mer rock n roll och mindre punk på sina ställen, vilket är en förändring jag bara kan gratulera till. Texterna är som förr, ekivoka och dekadenta, om man vill uttrycka sig milt och attacken, energin, intensiteten och öset har det inte tummats på för fem öre. Har du hört Pussyfied Pimpride känner du igen Apes IQ här också.
Vad tycks om titlar som “In it for the pussy”, “Ramjob Juliette” och “Swellhead” till exempel? Inte mycket att hymla om, eller hur? De här pojkarna hyllar reptilhjärnan och dess influenser på kroppsdelarna under naveln. Var inte det den ursprungliga tanken med rock n roll i vilket fall som helst? Apes IQ har en ruffig humor i det de gör, vilket är tur. Hade det här varit på 100% allvar hade det inte varit lika roligt, men bandet har glimten i ögat och får således häxbrygden att fungera. The Kixxville Commercial rockar fläsk, flertalet av låtarna är bra och “B-bones” är exceptionell. Slutomdömet är att detta är en perfekt platta att skvimpa bärs, dansa pogo, pissa i popcornskålen och kasta ut möbler genom fönstret till.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …