Wednesday , June 19 2024

The Strokes – First Impressions Of Earth

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, RCA / Sony BMG, betyg: 0]

Många är de som har tröttnat på The Strokes, dock snarare som begrepp än band. Det är inte konstigt, med tanke på all hype och åsiktsonani som har förknippats med de fortfarande unga New York-bratsen. Få band har omtalats så mycket under 00-talet som The Strokes, särskilt i samband med att deras debut Is This It såg dagens ljus hösten 2001. Nu, två album senare, har den rastlösa livsenergin mattats av, för att istället ha ersatts av halvapatiska insikter. Även musiken går i samma linje och är den här gången både aggressivare och mörkare. Denna reaktion känns fullkomligt normal, när ett så pass omtalat band till slut får nog av alla skriverier och samtidigt tar sin framgång för givet. Julian Casablancas nonchalanta sångröst har fått mer karaktär och påminner inte så lite om Lou Reeds. Han omges av spröda rockarketypsgitarrer, som ibland tenderar till att bli larmande intensiva. Kompet i vissa låtar gränsar faktiskt ända bort till gränslandet hårdrock. First Impressions of Earth är en bra skiva, som dessvärre inte orkar hela vägen fram med samtliga av sina fjorton spår.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …