Wednesday , June 12 2024

Lars Bygdén – Trading Happiness For Songs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Massproduktion, betyg: 0]

Lars Bygdén med ett förflutet i The Thousand Dollar Playboys och The Bukks debuterar som soloartist på Trading Happiness For Songs och det är med varierade känslor jag ger mig iväg på den här utflykten. Inledningsspåret är till exempel bara tråkigt med sitt nakna pianokomp, medan spår som “Thinking ´bout you”, “Close your eyes” och “Dream on” fungerar bättre. Bygdéns röst behöver helt enkelt större instrumental uppbackning för att nå ut på allvar. Hans melodier är vemodiga och många gånger fina, men inte alltid direkta. Vissa låtar kräver ett flertal lyssningar för att de ska sätta sig. Andra sätter sig aldrig, helt enkelt för att de inte är starka nog. Personligen föredrar jag de mer dramatiska pop-spåren där de stora känslorna backas upp av ett stadigt, melodiöst komp och där Bygdéns röst lättar från marken och drar iväg mot skyarna. Låtar som “For the old folks” och “Another year” lämnar mig således likgiltig, medan “The mess you´ve made” och countryaktiga duetten med Ane Brun och mungiga i kompet – “This road” – är två utsökta små pärlor.
I det stora hela är Trading Happiness For Songs en trevlig bekantskap och en lyckad, om än långt ifrån fulländad debutskiva, men när Bygdén hittar sin stil på allvar och fulländar den kan det bli hur bra som helst. Det albumet ser jag fram emot redan nu.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …