Rupesh Cartel – Death With Soft Names

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, A Different Drum, betyg: 0]

Jag har gillat Rupesh Cartel alltsedan jag först hörde dem. Klassisk synthpop med snygga melodier och trevliga ljud. Ändå blir jag lite besviken över singeln “Death With Soft Names”. Besvikelsen ligger inte direkt i musiken, utan snarare över att duon nu verkar krama de sista dropparna ur albumet. Jag hade hellre velat få någon ny låt att mysa över.

Det som däremot känns lite småkul med “Death With Soft Names” är att den känns som en gammal hederlig maxisingel. Tre albumspår, alla i extended versions, som då alltså är ordentligt förlängda och uppiffade. En skön retrokänsla alltså.

Nu hoppas jag bara att killarna satsar på lite nytt material

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …