Leo – I Confess

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Satellite Records, betyg: 0]

Efter tre singlar som du mycket väl kan ha hört på radio, är nu Leo framme vid första fullängdaren. Till sin hjälp har han inte helt okända musikanter som Mats Ronander, Conny Blom, Nikola Sarcevik från Millencolin och Freddie Wadling som sjunger på “Angels cry for you”. Vad vi snackar om här är kommersiell, konventionell popmusik med hooks, refränger och melodier som lätt sätter sig i minnet, men som samtidigt har förmågan att lämna detsamma efter en tid, eftersom den förmedlar mer yta än djup.
Leo har tidigare arbetat som låtskrivare för Warner/Chappell, vilket kan förklara med vilken (till synes) enkelhet han spottar ur sig spår av hitkaraktär. Mig påminner hans stil om Andreas Johnson, även om den sistnämnde har gjort något starkare plattor än I Confess. Men vet du med dig att du gillar Johnson, Roxette eller liknande lättsmält pop med snygga melodier och engelska texter så finns det goda skäl att utöka skivsamlingen med Leos debutalbum. Det här är nämligen ingen dum cd inom sin genre och som familjeunderhållning fungerar den jättebra. Jag kan mycket väl tänka mig att Leo snart uppträder i Så Ska Det Låta och sitter i diverse tv-soffor framöver. Han verkar vara den typ av breda artist som går hem oavsett publikens ålder och då han inte är “rock n roll-farlig” kan han mycket väl bli ett stort namn. Helt okay pop.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …