Wednesday , February 21 2024

Pascal – Förbi fabriken

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Novoton/Bonnier Amigo, betyg: 0]

Pascal har gjort årets snyggaste omslag. Jag måste bara nämna det först, det är väl en bra början? Svart, guldigt, enkelt och oerhört stiligt. Ett år har gått sedan detta gotländska band bildades och redan är debuten här. Vad finns att säga då, förutom att jag är totalt knockad redan vid första genomlyssningen? Det är svårt när man inte finner ord, men jag ska försöka. Pascal gör svensk shoegazerpop i rakt nedåtgående led från My bloody valentine och Jesus & Mary chain. Men de sjunger på svenska och det gör de helt rätt i. Inte sedan Franke släppte sin debut har något annat band förädlat den svenska popen på sättet Pascal gör. Det är så ärligt och naket att jag måste skriva den äckliga meningen “…musik som berör. På riktigt”
Nio låtar som alla står i en klass för sig, “jävla Bengt”, “sjuk” och singeln “kyss mig” är svensk sprudlande pop när den är som allra bäst. Och jag hävdar bestämt att denna veckans “världens bästa låt” är “dö inte nu” med sin träffsäkra text om våra tankar på vad livet egentligen är/ ska se ut. “Som vanligt var det höst och ingen visste någonting och som vanligt skulle alla mina vänner dö” Jag sluter ögonen, ryser och lyssnar vidare.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …