Friday , February 3 2023

Private Angus – Your Song

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Inpediente/ Plugged Records, betyg: 0]

Det är inte Elton Johns klassiker “Your song” som framförs av Private Angus på den här singeln. Tyvärr, måste jag säga. Medlemmar från det göteborgska fyramannabandet har skrivit den, liksom singelns andra spår, “Angel on your shoulder” själva. Och visst, det är ett gediget hantverk både i komposition och framförande, men låtarna stannar inte i minnet eller får mig att höja på ögonbrynen. I den här fåran av amerikaniserad middle-of-the-road-rock har åtskilliga band huserat genom åren och det är ingen lätt sak att stå ut ifrån mängden. De flesta som försöker faller i glömska eller upplever sina femton minuter innan det är kört. De som lyckas är få och jag tror inte att Private Angus kommer hamna där, såvida inte fullängdaren blir någonting alldeles extra. Låtarna på Your Song är helt enkelt inte tillräckligt starka.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …