Wednesday , February 28 2024

Romantica – Demo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[demo, Promopop, betyg: 0]

Ibland blir man överraskad av demos, så denna gång när jag stoppar i en skiva utan information. Soundet är mästerligt och sångerskan sjunger/pratar så lent att man bara flyter med. Känslan av att se slutet på någon film och höra musik man tycker om utan att veta vad det är infinner sig. Ni vet när man febrilt försöker se eftertexten utan att lyckas. Men nu förtiden finns internet och jag har ju namnet på gruppen så efter lite efterforskningar kommer jag till managementbolaget Promopops hemsida. Här finner jag att gruppen består av Spoken Word-sångerskan Hanna Larsson samt musikern Danjel May, tidigare i gruppen Sonny Crocket.

I hemstaden Visby verkar inspirationen till elektronisk musik vara god. Jag vågar mig inte på att säga att det här skulle bli stort men är man förtjust i den elektroniska electroscenen och söker efter nya akter på siter som My Space så ska man nog leta rätt på Romantica. Fascinerande romantiskt samtidigt som det är varierande och genreöverskridande mellan electro, electroclash, ambiant och visa. Mersmak är ord jag gärna använder om Romantica.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …