Wednesday , February 28 2024

Colony 5 – Refixed

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[album, Memento Materia, betyg: 0]

Kanske ville Colony 5 efter förra lyckade skivan se om de kunde utvinna mer av materialet. Nu är de tillbaka med en remixad version av förra albumet “Fixed”. Den här gången signerad Amplifier. Låtarnas grundpelare finns fortfarande kvar, men soundet är mer elektroniskt och de instrumentala delarna tycks ha blivit längre. Musiken har överlag utbroderats till det något bitvis plottrigt och överarbetat. Tidigare monstersingeln “Plastic World” med den perfekta kombinationen av slingriga synthslingor och minimalistiska tomrum med mycket sång, känns här inte helt rätt som remixad version. Tiltade robotröster och överarbetat sound tar udden av Colony 5:s tidigare karaktäristiska drag. Å andra sidan är remixer som de här mer dansvänliga. Men i längden är det Colony 5:s klassiska sound som håller.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …