Sunday , February 25 2024

Miss Kittin – Live at Sónar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Nilsson)

[album, Sonarmusic/Virgin Music, betyg: 0]

Miss Kittin gör en sjungande-dj-spelning, två skivspelare och en mikrofon, sjunger över sina egna och lite andras låtar. Tillsammans med vissa andra i skivbolaget International Deejay Gigolos artiststall har hon fått personifiera den bespottade genren electroclash. Detta tillsammans med ett okarismatiskt inslag i nämnda skivbolags dvd-film Freak Show får mig att bemöta Miss Kittins livespelning från Sonar med viss skepsis.

Allt är ok och låtvalet är det inget fel på, slutet är bäst med ett par nya och gamla technoklassiker; Aphex Twin, Ricardo Villalobos, The MFA. Det är publikfrieri och bra val. Att slänga in Sleeparchive och Modeselektor mellan sina egna spår är också korrekt.

Publiken skrålar, Miss Kittin missar och teknologin krånglar. Det är live. Dock gör Miss Kittins egna låtar och sång att det hela känns lite daterat. En aning ironiskt kan tyckas då det ska vara hennes show.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …