Wednesday , February 21 2024

Les Issambres – Les Issambres

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Fifth week records, betyg: 0]

Les Issambres är faktiskt inte ett franskt band, vilket man skulle kunna tro. Tre fjärdedelar kommer från Stockholm och en tredjedel från Göteborg. Bandnamnet är dock hämtat från byn Les Issambres på den franska Rivieran. Enligt pressreleasen är detta deras andra skiva och jag förstår inte hur jag kunnat missa detta bedårande band. Det handlar om folkig indiepop, men en väldigt egen sådan. Jag kan inte påminna mig att jag hört något svenskt band göra det här förut. Enda referensen jag kan komma på är Comet Gain, flera av låtarna skulle lätt platsa på vilket som helst album av gruppen. Det är ett bra betyg! Lyssna på låtar som “I killed a man today”, “Dominic” och “Winter days in paradise” och du kommer fastna direkt. Dessutom gör de en intressant och rolig cover på Sophie Zelmanis Always you. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga, jag hoppas verkligen att fler människor får upp ögonen för Les Issambres. Tänk att vi fick ett svenskt Comet Gain till slut! Jag ser fram emot att följa det här bandet i framtiden!

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …