Stajnas Lobos – Suburban Avengers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Lupa Recordings, betyg: 0]

Sugen på halvhysterisk, amfetaminspeedad serietidningspunk som bottnar i X-Ray Spex och inte tillför genren någonting nytt, men som ändå sparkar arsle och utlöser en viss adrenalinkick när plattan drar igång? I så fall bör Stajnas Lobos kunna tillfredsställa dina småperversa lustar med Suburban Avengers och de tio korta låtar som mini-cd’n innehåller. Själv överdoserade jag på det här stuket under 70- och 80-talet och jag kräver lite mer av låtarna idag än vad den här Stockholmsbaserade gruppen presterar på förstlingsverket. Några spår som inledande “Silent trigger”, “Speed of light” och avslutande “Invasion USA” funkar gott för min del. Men i det stora hela är det för mycket vrålös utan minnesvärda melodier och för många musikaliska klicheer staplade på varann, som man hörde för mycket av redan för tjugo år sedan hos numera bortglömda punkband.
Låter jag negativ? Nåväl, så illa är det faktiskt inte. Bandet har sin charm och det händer att jag får vibbar av både Dead Kennedy´s och Plasmatics debutalbum när jag lyssnar på Stajnas Lobos, men vad jag önskar är att bandet tar ut svängarna lite mer och varierar sig ordentligt innan det är dags för fullängdssläppet. Det här håller nämligen hyfsat för den mini-cd det är, men kommer inte att klara sig i konkurrensen när det är dags för “the real thing”.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …