Wednesday , February 21 2024

El Perro Del Mar – You Gotta Give To Get

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Hybris, betyg: 0]

Jag förstår om det finns de som avskriver El Perro Del Mar som kitchig och trendkänslig, eller som retro och raggar-ytlig. Men låt dem göra det. Vem bryr sig? Själv tycker jag att Göteborgstjejen Sarah Assbrings alter ego är överjävligt charmigt.
Visst tar de här tre låtarna – “God knows (You gotta give to get)”, “Do the dog” och “Say”- lyssnaren tillbaka till den tid då 50- blev 60-tal och visst dyker The Shangri-La’s, The Ronettes, Nancy Sinatra, Petula Clark, The Shirelles och Carole King upp till ytan av medvetandet när man lyssnar på El Perro Del Mar. Men det får de gärna göra.
Många av den tidens flickgrupper och unga, kvinnliga soloartister framförde låtar som lever än idag och Sarah lyckas verkligen att stöpa sina egna kompositioner i samma vemodiga, oskyldiga, närmast oskuldsfulla och romantiskt skira form som de. Samtidigt som hennes röst har allt det egensinne man kan begära av en ung popsångerska.
Detta är snällt, lättsamt, svängigt, mjukt som bulliga bebiskinder och vackert som en sommargryning i tonårstidens förlorade land. Jag kan inte annat än att retirera, ta El Perro Del Mar till hjärtat och känna hur det smälter i hennes varma, ombonade lounge-salong. Sen får cynikerna och hårdingarna kritisera hur mycket de vill.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …