The State of Floral Beings – Rezomatic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Nilsson)

[singel, Trewetha Records, betyg: 0]

Första gången jag läste om Death from Above 1979 trodde jag att de skulle låta som The State of Floral Beings. Detta innebär monoton hardcore-rock med elektroniska inslag och distad sång. The State of Floral Beings spelar hårt och aggressivt men inte skrämmande. Det känns ibland alldeles för genomtänkt för att vara provocerande men kanske är det inte meningen heller.

Exakt två minuter in i spåret Rezomatic trillar ett taffligt piano in. Att
prata om housepianon känns kanske inte jätteaktuellt idag men det är detta
piano som gör att låten får det liv den behöver efter att ha gått på tomgång ett tag.

Andra spåret på singeln, Dirtnap, består av en hårt distad bas och sång som går upp i falsett med jämna mellanrum. Men framför allt är det den mindre distade och mer elektroniska remixen på Rezomatic av Haakan som fångar mitt intresse. Fast i slutändan tänker jag ändå konstskola.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …