Saturday , April 20 2024

Pastell-Bowie på DVD

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Mauro Rongione)

1983 fick David Bowie sitt stora kommersiella genombrott bland gemene man med albumet “Let´s Dance” och gav sig därefter ut på en triumfartad världsturné,The Serious Moonlight Tour.

David Bowie släpper snart en konsert-DVD (The Serious Moonlight) från den tidsperioden. Konserten är inspelad Pacific National Exhibition Coliseum i Vancouver den 12 september 1983. DVD releasas i mitten av mars och vi ser en blond brunbränd Bowie klädd i olika pastell-färgade kostymer. Trots att detta inte är Bowies mest kreativa period bjuds vi en rad hits från klassiska Space Oddity till funkdiscon Let´s Dance.
De mest inbitna fansen kan redan i februari ladda ner en Live-EP från “Serious Moonlight”-konserten med låtarna “Space Oddity”/”China Girl”/”Breaking Glass”/och /”Young Americans”/.

Låtlista:/Look Back In Anger /”Heroes” /What In The World /Golden Years /Fashion /Let's Dance/Breaking Glass /Life On Mars /Sorrow /Cat People/China Girl/Scary Monsters /Rebel Rebel /White Light White Heat/Station To Station/Cracked Actor/Ashes To Ashes /Space Oddity /Young Americans /Fame /TVC-15/
Extranummer 1; /Star/ Stay /The Jean Genie.
Extranummer 2;/Modern Love.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …