Sunday , February 25 2024

The Ackermans – No One Knows Us Better Than The Ackermans

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Inpediente/Plugged Records, betyg: 0]

Tolv låtar på tjugoåtta och en halv minut. Ni förstår själva att The Ackermans inte levererar några episka, progressiva symfonier eller experimentella evighetsjam. Istället gör de helt okay modspop i stil med The Hives och före dem, The Who och The Kinks. The Ackermans känns således inte som någon nyskapande revolution. Det finns rätt gott om band som har anammat den här traditionen genom pophistorien, men det hindrar inte att låtar som “By me and you”, “Song in your street” och plattans höjdpunkt, tillika längsta och lugnaste låt, “So slow” ökar blodtrycket och hjärtrytmen till lite över det normala. Och inom den här genren är låtarna A och O. O:et står dock inte för originalitet i första hand. The Ackermans bjuder som de flesta andra på den förväntade körsången, de distfria twang-gitarrerna, tydliga refränger, kompetent trumrytmik och farfisaorgel (eller något som påminner om farfisa åtminstone). Hur som haver: gillar du op-mönstrade kavajer, insydda byxben, tajt blazer och smala slipsar i kombination med lugg och polisonger, så har du soundtracket till din garderob serverat här. Det finns ingen anledning att tro att The Ackermans skulle lyckas sämre än vad The Hives har gjort. Låtarna är minst lika starka och framförandet proffsigt så allting från och med nu hänger på promotion, samt på uppföljaren. Bara att önska bandet lycka till således.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …