Filii Nigrantium Infernalium – Fellatrix Discordia Pantokrator

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, ProCon, betyg: 0]

De här killarna gör det inte lätt för skivköparna. Den spretiga loggan gör det omöjligt att utläsa vad bandet heter. Skivtiteln som är skriven bak och fram, samt upp och ner, underlättar inte heller. Låttitlarna får man gissa sig till. Som grädde på moset är bandmedlemmarnas namn nerplitade med ett typsnitt som tar en halv dag att komma fram till vad där står. Gud bevars (eller Satan bevars, kanske?) kan gåtorna lösas via skivbolagets nätsajt. Således vet jag efter en stunds detektivarbete att de här ondskefulla portugiserna heter Bthzr på sång och gitarr, Andremon på gitarr och bakgrundssång, Helregni på bass och Gorg på trummor.
Musikaliskt snackar vi extremmetal här och det roliga med plattan är att Filii Nigrantium Infernalium har lagt ner lite jobb på att få till en skräckstämning som skulle passa fint till en dvd-kväll med Exorcisten, ett glas vin och några förruttnade kranium i chipsskålen på tv-bordet. Den relativt ljusa, hysteriska skränsången kunde jag leva utan, men står man ut med den så är det här en rätt schysst platta. Gitarristerna lyckas väva in helt okay melodier i metal-öset emellanåt och det händer en hel del i låtarna, trots att kompositionerna är rätt raka och lätta att få grepp om. Texterna kräver däremot en kurs i portugisiska. Några låttitlar är översättningsbara: “Intro”, “Calypso”, “Bordel no Éden” och ett par låtar med ordet “muerte (mord)” i titlarna, gör att man kan gissa sig till vad grabbarna har att säga.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …