Tuesday , April 23 2024

Futuristiska Radiohead laddar för ny turnè.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Mauro Rongione)

Radiohead med sin futuristiska depprock har avslöjat planer om att dra ut på en mindre klubb turné i maj. Storbritannien, Europa och USA står på programmet.

Bandet har under större delen av 2005 arbetat på att skapa material till en ny CD. Tio nya sånger sägs vara klara, men Radiohead planerar att spela in flera under februari månad. Hemliga källor gör gällande att de nya alsterna har “- ett nytt annorlunda sound”. Tidigare har mest dystra futuristiska visioner kombineras med ett dekadent vemodigt lynne. Det ska bli spännande att ta del av Radioheads förmodade nya musikaliska uttryckssätt. Release-datum för det nya albumet är inte bestämt.
– “Visst. Vi kommer att dra ut på en klubb-turné för att testa de nya sångerna”, berättade gitarristen Ed O´Brein för Zane Lowe i engelska Radio 1 Show den 21 December. -“Förhoppningsvis kommer man att kunna ladda ner några av de nya sånger på Radioheads officiella website under April månad”, avslutade Ed.
Producent väntas bli Mark “Spike” Stent som arbetat med Madonna och Björk. Om ovannämnda rykte stämmer betyder det att Radioheads 10-åriga producentsamarbete med Nigel Godrich är till ända.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …