Thursday , December 1 2022

The Dignity Of Labour – The Dignity Of Labour

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Bakom enmansprojektet The Dignity Of Labour står Kirk Taylor, en snubbe som verkligen tycks ha pluggat 80-talets mjukissynth. Hela plattan formligen skriker referenser till allt från Howard Jones och Icehouse till Future World Orchestra via Level 42. Låtarna kan närmast beskrivas som soft, harmlös och pedantiskt prydlig gullpop. Men det är samtidigt så snyggt och stilrent att jag faktiskt fångas, trots att beskrivningen låter oändligt tråkigt. Klassisk synthpop av lättare snitt med andra ord. Även om skivan kanske inte är något förstahandsval på festen så är den istället given som stämningsskapare för trevliga hemma kvällar. Dessutom innehåller den faktiskt ett par riktigt strålande spår såsom “Chant” och “Seconds”. I vilket fall, den som får en kick av plattor retrokänsla kommer av “The Dignity Of Labour” garanterat att få en tripp som räcker till efter midsommar.

Om Webbmaster

Kolla även

The Nordic Act – “No more Naked Lights”

De kommer från Sveriges framsida, Göteborg. De spelar syntbaserad pop som väcker misstanken att de …