Wednesday , February 28 2024

The Prodigy – Their Law – The Singles 1990 – 2005

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[dvd, Playground, betyg: 0]

Inledningsvis snabbspolas man genom tidningsklipp och skivomslag in i det mörkaste
och djupaste hålet i The Prodigys själ. Femton år av ett ytterst originellt artisteri av killarna
i gruppen tvärsnittas med en kaotisk blandning av livespelningar och musikvideos. Alla Prodigys musikvideos man velat ha i sitt stash finns nu här välpaketerade, med nyputsad bildkvalité och skön ljudkvalité i Surround. Något som verkligen gör rättvisa åt videos som “Poison” och nya “Voodoopeople (Pendulum Mix)”.

På livesidan finns mycket att glädjas åt, bland annat “Spitfire Live @ Pinkpop 2005”, “Their Law Live @ Red Square Moscov -97”, “Break and Enter Live @ Glastonbury -95″ samt hela hela koncerten från Brixton Academy –97”.

Liam & Co bjuder dessutom på lite extra goda karameller i form av “Behind the Scenes” där man t.ex. får se Keith Flint sprattla loss ordentligt på inspelningen av “Firestarter” i avloppstunnlar, “Poison Bloopers” och ytterligare annat kul strunt.

Med denna dvd-utgåvan får man verkligen valuta för pengarna. Samt en massa sköna minnesstunder för oss som följt The Prodigys karriär hela vägen och troget suttit framför MTV och spanat på deras sjukt originella musikvideos. Självklart en fullpoängare för “The Prodigy – Their Law” på DVD som kröner summeringen av karriären fram till idag.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …