Saturday , February 24 2024

Appareil – Judas Kiss

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[album, Lobotom records, betyg: 0]

Det var två år sen Appareil släppte singeln Nightvision som snabbt sålde slut. Nu är de tillbaka med albumet Judas Kiss. Ett album som främst karaktäriseras av lekfullhet, enkla men genomarbetade ljudgångar och proffesionalitet. Redan i introt till första spåret, Glory, får man positiva vibbar. Soundet är aningen stillsamt och försiktigt, men de pumpande basgångarna skvallrar om kommande upptrappning. I andra spåret, tidigare släppta singeln Nightvision, blir energin levererad på en gång. Det är lekfullt samtidigt som de enkla slingorna finns kvar som en säker grund. Emellanåt slänger Appareil in vågade synthslingor vilket ger musiken ett lyft till en helt annan nivå. Appareil gör det oväntade och lyckas med det. Bandet har med kombination av lättsamhet och mod lyckats göra ett album av stor variation. Det är stundtals dansant och multienergiskt. Stundtals lugnt och aningen stillsamt. Säger de inte att blandat är bäst?

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …