Wednesday , February 28 2024

Dorian Gray – Hazel Grove 07:46

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Zip Records, betyg: 0]

Dorian Gray är ett intressant svenskt popband på ett amerikansk indiebolag. Naturligtvis har bandet lyckats bättre utanför Sverige, framförallt i USA och England. Debutskivan “The Sounds Of Dorian Gray” har fått en stor spridning och uppföljaren “Hazel Grove 07:46” släpps i USA, Storbritanien, Spanien, Australien, Japan och Sverige. “Hazel Grove 07:46” är melodisk gitarrpop blandat med lite rock och inlevelsefull sång. Det mest slående är hur genomarbetad skiva känns och att alla elva låtar håller en väldigt jämn standard. Inledande “Everything Matters” får mig ganska snabbt att inse att den här skiva är för mycket gitarrpop enligt konceptet sparsamt i verserna och massivt i refrängerna. En ljusglimt är tonårskärlekshistorian “Beginners”. En enkel poplåt med piano som bryter den annars överväldigande gitarrdominansen. Dorian Gray lägger mycket energi på att få fram texten och det lyckas de med bra. “Hazel Grove 07:46” känns inte särskilt originell men Dorian Gray gör det åtminstone på ett bra sätt.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …