Wednesday , April 17 2024

Analogue Brain – Electroshock

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Out of Line/SPV, betyg: 0]

Analogue Brains första release var en cover på The Normal´s “Warm Leeatherette”. Detta genererade i att bandet fick ett flertal remix erbjudande, bla åt Suicide Command och Icon of Coil. “Electroshock” är nu det första tillfället som Analogue Brain prövar sina egna vingar.
Analogue Brain försöker blanda liter mer hårdför EBM med snällare skönare poptoner. Denna blandning blir inte helt lyckad. Bandet försöker att stå med en benet i finrummet medan det andra drar åt det mer skitiga EBM dansgolvet. När detta sedan varvas med fatala texter vet jag inte huruvida jag vill lyssna vidare på Analogue Brain. När dessa tyskar radar upp låtar med titlar som “Heart of Steel”, “Captured in a Dream” och “She Said” är det inte roligt längre. Att sedan denna release inte innehåller en enda hit som sticker ut är ett stort svaghetstecken. “Electroshock´s” lägsta nivå är väldigt låg och hur än bandet försöker så mäktar de inte med att skapa en hit.
Detta är ännu en massproduktion från tyskland som inte tilltalar mig. Analogue Brain får nog även i fortsättningen riktat in sig på att remixa andra band, för deras egna produktioner håller inte måttet!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …