Project-X – 10 Years Anniversary Limited Edition EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[ep, Memento Materia/Prototyp, betyg: 0]

När nu Project-X firar sitt tionde år som hyllade artister, väljer de att släppa en EP. Project-X har genom åren skämt bort oss med låtar som bla, “The System Is Dead” och “Fearless”. 10-årsjubileet firas av med låtar som inte riktig når samma klass. Här verkar det som Project-X har dammat av gammal skåpmat. “10 Years Anniversary Limited Edition EP” är just inget annat än gamla remixer som blivit över. Band som remixar är bla davaNtage och NamNamBulu, två band som inte längre existerar.
Vi är vana vid att Project-X inte lämnar någon oberörd, så inte heller denna gång. Även om det är gammalt material som blivit avdammat så bevisar det att bandet har en hög lägsta nivå. Låten “Stay Awake” gör inget Project-X fan besviken så inte heller “No Regrets (NamNamBulu remix)”. Däremot känns Monstré Mekkunik remixen av “No Regrets” inte lika rolig. Här plockar remixaren av Project-X den hård förpackning de har och lindar in den i dem i ett danspaket. Inte roligt alls.
Dock är det första livstecknet från bandet på många år, och det är ett livstecken som bådar gott.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …