Wednesday , April 17 2024

Rezonance – Black Filters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Megahype, betyg: 0]

Ibland är pressreleaser rent löjliga.
Rezonance är en elektronisk trio som bildades utanför Stockholm 1999. Nyligen släpptes förstlingsverket “Black Filters” och det är en helt okej debut. Men så bläddrar jag lite i de medföljande releasepapprena och där jämförs bandet med Massive Attack och Nail Inch Nails och sångerskan påstås vara något av den nya Björk. Det blir lätt fjantigt och medför att intresset dalar, när tanken säkert var den motsatta.
Visst ska artister tro på det de gör, men kan man inte backa upp orden med sin musik blir det bara Bojan Djordjic av alltihop.
Dessutom låter inte Rezonance som Nine Inch Nails. Trion spelar snarare elektronisk pop, ofta med en slags atmosfärisk, småpampig känsla. Tyvärr är det rätt intetsägande, det spritter inte någonstans i kroppen när jag lyssnar på Rezonance.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …