Saturday , February 24 2024

A Gilbert Play – Slope

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Dreamboat Music, betyg: 0]

Det händer för mycket i musiken på Slope och låtarna har för påfallande tydliga rytmer, för att beskrivas som en ren ambient-platta. Samtidigt framför inte A Gilbert Play någon svårlyssnad artrock eller utslätad mainstream-pop heller. Slope är snarare en kombination av konstnärlig elektronica och instrumental-synthig pop. För att försvåra ytterligare så är Slope ingen hel-elektronisk platta heller. Bas, gitarr och trummor förekommer, men det grundläggande soundet kommer från synthar, datorer och dylika instrument.
A Gilbert Play bjuder på tolv låtar som i mitt huvud förvandlas till bilder eller korta filmer när jag lyssnar. Tonbyggena är oftast avstressande, välljudande, harmoniska och nästan lite sorgsna eller melankoliska. De lugnar sinnet, men känns ändå engagerande, vilket är tilltalande. Viss musik som gränsar åt det här hållet kan man avfärda som billigt new age-trams eller hissmusik, men A Gilbert Play har hittat ljuden och färgerna som fäster känslomässigt. Således är Slope en skiva som ger värme i vintermörkret. Även den förra självbetitlade A Gilbert Play-plattan är bra och liksom denna utgåva är den utgiven i digipacksformat med cd-konvolutsstora bilder till. A Gilbert Play gör sålunda trevligt utformad musik i estetiskt tilltalande förpackningar. Definitivt musik värd att upptäcka.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …