Desert Planet – Mario Built My Hot Rod

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, 9pm Records, betyg: 0]

Finsk bitpop, kan det vara något? Det ser kanske tveksamt ut på pappret, men när Desert Planets senaste platta ligger i stereon är svaret ett tveklöst ja! Duon blåser på med 12 mäktiga och dansanta chiptunes, fulla av märkliga inslag och djärva idéer. Favoriterna “Cherokees”, “Salsa Kong” och “Interstellar Agent” är skolexempel på hur man kan utnyttja gammal teknik till futuristiska alster. Det är bara att lyfta på hatten för dessa killar som behärskar allt från rock’n’roll till reggae, och kan få rubbet att låta lika självklart i den arkadspels-doftande kostymen.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …