Sunday , February 25 2024

KMFDM – Hau Ruck

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Metropolis Records, betyg: 0]

Det var inte länge sedan jag kollade KMFDM´s hemsida och då stod bandet utan skivbolag. Sedan, som en skänk ifrån ovan, damp Hau Ruck ner i brevlådan och det är bara att inse fakta: skivbolaget Metropolis Records har signat en grupp vars intensitet och energi går på högtryck som aldrig förr. Redan i första spåret “Free your hate” visar Sascha Konietzko och kompani hur hårda synthar ska pumpa och att bandet är tillbaka på allvar, om man nu kan påstå att de någonsin varit borta. Endast den hotfulla titellåten och tunga “Auf wiederseh´n” sjungs på tyska. I resten av spåren är det engelska som gäller och Sascha har baserat Hau Ruck på analoga synthar från 70- och 80-talet. Med hjälp av dessa ljuvliga maskiner har KMFDM fått till en ytterst varierad platta som innehåller allt ifrån svängig rock n roll (“You´re no good”) till fulländad EBM (“New american century”) till melodisk synthpop/rock (“Professional killer”). Gamla fans lär inte bli besvikna på den här pungsparken och nya fans lär strömma till som aldrig förr. Det sprakar elektriskt, matas frenetiskt och låtarna strömmar ur högtalarna likt en aldrig sinande ström av kraftfulla refränger. Naturligtvis kan man inte tycka lika bra om alla spår, men helheten är förvånansvärt högkvalitativ och tack vare Lucia Cifarellis sång blir inte heller de vokala insatserna enahanda, som det kan bli med endast en manlig sångare.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …