The Sounds är tillbaka.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Helsingborgskvintetten som på klassiskt manér hade närmare hundratalet spelningar bakom sig med när de med “Living In America” slog igenom “över en natt” och plötsligt var namnet på allas läppar. The Sounds poserade på Zeros omslag redan innan debutalbumet nådde butikerna och Maja, Felix, Jesper, Nille och Johan blåste nytt liv i den synthvåg som varit nära på att komma av sig. Debut albumet sålde mer än någon kunnat tro och belönades med en Platina Skiva i Mars 2003.

Så tyst som det har varit om The Sounds på senare tid skulle man kunna tro att bandet svikit sina ideal och faktiskt bosatt sig i USA, men så är inte fallet – däremot har de tillbringat väl över ett år på andra sidan Atlanten. Tid som ägnats åt såväl ihärdigt turnerande som inspelningarna av kommande andra albumet “Dying To Say This To You”.
Albumet har spelats in Oakland (San Fransisco) med producenten Jeff Saltzman (bl a ansvarig förra årets stora USA genombrottsband The Killers) bakom spakarna – även om bandet själva också listas som co-producenter. Därefter har plattan mixats i Boston med Paul Koderie (som bland annat jobbat med band som Radiohead och Hole).

Första singeln “Song With A Mission” har den klassiska Sounds-attacken i grunden samtidigt som det är uppenbart hur mycket kaxigare bandet blivit av konstant spelande och att dela scener med alla från Foo Figthers till The Strokes!

Singeln kommer i början av 2006 och följs i mitten av mars av albumet “Dying To Say This To You”.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …