Saturday , February 24 2024

The Baboon Show – Don´t Don´t Don´t

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, National, betyg: 0]

Det har blivit inne att skapa halvtimmeslånga fullängdare. Banden som hängt på korttidsvågen gör i regel inga långa låtar heller. The Baboon Show tillhör dessa grupper. På sin halvtimme hinner de avverka elva punklåtar a´ la –77. När saxofonen kommer fram låter bandet som X-Ray Spex minus falsksång. Annars går tankarna till Slaughter And The Dogs och The Vibrators, men med kvinnlig sång av Cecilia.
The Baboon Show lever högt på slagkraftiga refränger och charm. Således är Don´t Don´t Don´t en rätt trevlig cd med höjdpunkter som “Rats in Birmingham”, “Betsy” och “Pig of the year 2006” på schemat. Alla spår är inte lika direkta, men för att gjuta liv i en så här dammig genre har The Baboon Show lyckats väl och detta med enklaste möjliga medel.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …