The Callahan – Hardpop

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Dead Frog Records, betyg: 0]

Skivbolaget Dead Frog Records är duktiga på att hitta trevliga pop-band. The Callahan som nu debuterat på bolaget är ännu ett. Bandets musik gör en glad och uppåt, även om de emellanåt blir lite väl glättiga och lalliga för min smak. Men ett spår som “Baby I miss you” är svår att värja sig emot och sången i “Shooting star” påminner en hel del om The Darkness. Varför cd´n heter Hardpop vet jag inte, för särskilt hård är inte The Callahans musik, men den är energisk, livlig och lättsam, med keyboardtrudelutter som sätter färg på låtarna.
Melodierna växer fram som svampar ur marken och sväller med lyssningarna. Några nya Beatles är The Callahans naturligtvis inte, men nog kommer detta gå hem i stugorna där lugg i pannan fortfarande är högsta modé.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …