Lotek Hi-Fi – Mixed Blessings

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Big Dada Recordings, betyg: 0]

Lotek Hi-Fi är en brittisk konstellation som gör musik någonstans i gränslandet mellan reggae, hip-hop, dub och trip-hop.

Notoriska synthare kanske rynkar på näsan? Visst, Mixed Blessings innehåller inga analoga blipp-blopp-slingor. Inte heller några 80-talssliskiga allsångsrefränger i stil med “I Just Can’t Get Enough” eller “Don’t You Want Me, Baby?”. Men jag ber er att öppna era sinnen. Om ni redan har 47 Depeche Mode-maxisinglar i olika färger behöver ni ny intellektuell stimulans. Det är dags att vidga vyerna, och det här är faktiskt en ganska kul platta.

Feta beats hämtade från Londons klubbliv kombineras med stämningar som leder tankarna till Jamaikas slumkvarter. Ovanpå detta bjuds det på sång-, rap-, ragga- och toastinslag från ett drygt halvdussin vokalister. När man börjar tröttna på de dunkande rytmerna har bandet den goda smaken att sänka tempot och bjuda på tongångar som nästan påminner om Massive Attack. Sympatiskt!

Visst, jag erkänner att jag inte kan så mycket om den här genren. Och visst, den jamaikanska rapen kan bli ansträngande i längden. Men det är jäkligt charmigt och underhållande i små doser.

Mixed Blessings har redan snurrat många varv i min skivspelare och antagligen kommer den att fortsätta att snurra i framtiden? Jag är faktiskt lite förvånad själv. Kanske borde jag odla dreadlocks och börja använda “Yo, maan” som hälsningsfras?

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …