Diverse artister – High Voltage House Music

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, Acdc, betyg: 0]

På första skivan möts man av en imponerande lista artister; Saiko-pod, Echölab, XV kilist samt Krüger & Coyle som alla levererar något som verkar kallas in-house. Jag är lite tveksam, men det är ändå tungt, melodiöst och drypande av atmosfär.

Krüger & Coyles “The Witness” har i det närmaste blivit en plåga i och med att alla spelade den för två år sedan när den kon, och den fortfarande är “going strong” hos Djs över hela kontinenten. Den har trots sin ålder ändå lyckats få en plats på denna samling också.

Mina favoriter på denna samling är bl.a. den mjuka och Ibiza-tonade “Real Delay” av Echölab, och Saiko-pods “Groove Moderator” som är riktigt skönt sömnig. Även spåret “Dee Vee Dee” från Saronida Sound System är skönt med sin syrligt vemodiga slinga och catchy medryckande rytm. Det är musik som skall höras på HÖG volym.

Andra skivan är en dryg timslång non-stop-mix av Dj Anti, ägare och drivkraft bakom ACDC & Spiraltrax Label Group. Här känner man igen några av spåren från första skivan men bitvis i remixade versioner. Man får man även njuta av Atmos “Raumwelt”, Saiko-pods “Silent Running” och underbara XV Kilist “My Soul Is A Snack (Greed & Sonnenvakuum rmx)”.

“High Voltage House Music” är en väldigt kul och annorlunda platta enligt mitt tycke. Bra låtar på första skivan och andra skivan är perfekt för lilla festen i vardagsrummet med vännerna eller som energigivande städmusik any time any place. Betyget blir 4 dans-skutt av 5 möjliga för sina energiska och välvalda spår.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …