Thursday , February 29 2024

Eddy Meets Yannah – Just like…

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Compost Records, betyg: 0]

Jazzigt och soulaktigt med houseinfluenser kan man beskriva Zagrebduon Eddy Meets Yannahs debutskiva “Just like…”. Eddy är Eddy Ramich som har arbetat som producent och DJ i över tio år, under ett av hans projekt träffade han Yannah, dvs Jana Valdevit, en klassiskt skolad musiker och jazzsångerska. De insåg ganska snart att de ville göra samma typ av musik och duon Eddy Meets Yannah var bildad.

“Just like…” innehåller tolv låtar där merparten är med Yannah på sång. Första låten på albumet och tillika första singeln är “Reach the sky” och är inget som får mig att hoppas på några större mästerverk, låten är lite upptempo med inslag av samba. Tredje spåret, titellåten “Just like…”, är instrumental och de instrumentala låtarna känns fattiga utan Yannahs sång som är inlevelsefull och varierande i stil. I “Rooftop” drar de sig mot r&b hållet när Yannah snarare berättar än sjunger för att sedan i “Changes” göra en soulballad. Eddy Meets Yannah har ialla fall lyckats göra tolv låtar med en tydlig röd tråd igenom utan att det blir för enformigt, men det är alldeles för soft och laidback för att jag ska bli mer intresserad.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …