Sunday , February 25 2024

Le Tigre – This Island remixes

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Chicks on Speed / Border, betyg: 0]

Det fanns en tid i mitt liv då jag bokstavligen älskade Le Tigre. Jag köpte allt där Kathleen Hanna var inblandad och det kändes på något löjligt sätt “rätt” och “viktigt”.
Det har gått över nu. Överlag känns hela riot-grrrl scenen väldigt trött, t.o.m Chicks on speed har blivit tråkiga och förutsägbara. Nu släpper Le Tigre en remix-skiva där 3 utav deras låtar får nya ansikten utav såväl kända som okända artister. Trots namn som Peaches och Junior Senior så är det hela riktigt dåligt. Det känns som rutinmässigt ihopslängda mixar utan varken tanke eller känsla. Enda spåret som faktiskt är okej är Richard Morel´s version utav After dark, Morel´s pink noise vocal mix. Bra mixnamn och snygg produktion utav en duktig och pålitlig artist. En remix som tillför helt ny dimension åt originalet, och det är väl ändå det som är tanken?

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …