Monday , February 26 2024

The Dreamside – Spin Moon Magic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Dancing Ferret Discs, betyg: 0]

The Dreamsides uppföljare av singeln “Open your Eyes” är albumet “Spin Moon Magic”. Det holländska bandet leker med olika karaktärer i bandet i bästa Kiss-anda, men i Dreamside´s fall har detta tyvärr ingen effekt.

Bandets bleka electrogoth lämnar inga spår efter sig och inte heller deras image som känns i det stora hela väldigt blek. Första släppet från denna CD, “Open Your Eyes”, är också det spår som lämnar mest intryck efter sig. Den övriga electrogothen som presenteras på “Spin Magic Moon” vet jag inte riktig hur jag skall sortera, för bra är det inte. Stora försök görs att framhäva sångerskan Kemi´s röst, men allt för ofta fattas kemin mellan den bleka musiken och hennes röst. Bandet litar allt för mycket på denna röst och när samarbetet mellan de olika elementen brister, ja då faller hela konceptet som ett korthus. Här finns helt enkelt ingen magi. “Spin Moon Magic” saknar den pondus ett elctrogoth album behöver för att kännas genuint. Inte ens försöken att placerade dubbeltrampande bastrummorna når några större framgångar. Bandet jobbar även med att skapa mystik i soundet, som i “Somewhere Before” där bandet faktiskt får grepp om känslan, något som i övrigt saknas på detta album.

The Dreamside nya album “Spin Moon Magic” saknar således både identitet och känsla. Bandet jobbar i starkt motvind och placeras i ett fack där ingen kommer att komma ihåg dem. “Spin Moon Magic” är inget annat än intetsägande.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …