Wednesday , February 21 2024

Vanity Beach – Take Me To Tokyo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Innovation Records, betyg: 0]

Finska Vanity Beach bjuder på tre smakprov från kommande albumet Vengeance. Grabbarna har satsat hårt på svart ögon-make up, svart hårfärg, svarta läderhandskar och svarta t-shirts. De ser ut som kombinationer av gother, synthare och yngre medmusikanter till Marilyn Manson ungefär. Inte oväntat använder de artistnamn också och kallar sig Juno Forth, T2s, J Karsten, Marty Vain och Post. Inget fel i det, så länge man kan leverera musik som toppar imagen. På den punkten känns Vanity Beach tveksamma.
Titelspåret funkar bra med sina tunga gitarrer och upprepande av refrängen. Den låten har det gjorts en video på också, så det är tydligt att skivbolaget satsar på den. Balladen “The wait” är däremot ingenting man lägger på minnet. Inte heller avslutande “Bitch in a bodybag” med sin uppseendeväckande titel förändrar intrycket av att Vanity Beach skulle vara mer än ett rätt ordinärt, modernt rockband. Kanske kan fullängdaren förändra det intrycket, men Take Me To Tokyo-singeln gör det inte.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …