Wednesday , February 28 2024

Cloud – Adventure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Exceptional, betyg: 0]

Artisten som kallar sig Cloud är bara 18 år gammal! Ja, det göteborgska stjärnskottet går faktiskt fortfarande på gymnasiet.

Med detta i åtanke är albumet Adventure klart imponerande. Den unge västsvensken presenterar 12 snygga låtar i gränslandet mellan electronica, house och jazzpop. Han har även haft den goda smaken att samarbeta med en talangfull sångerska vid namn Joanna Wahlsten.

Trots sin späda ålder verkar Cloud ha tillgodogjort sig ett mycket brett spektrum av musik. Coola jazzstämningar á la Miles Davis varvas elegant med popiga basgångar som nästan smakar New Order. Resultatet blir en behaglig och angenäm platta som borde kunna nå ut till en bred och varierad lyssnarskara.

Visst känns ett par spår lite intetsägande och visst kan Cloud jobba lite mer med sin ljudbild, men killen är ju bara 18 år gammal. Jag spår honom en lysande framtid. 2010 kommer han med största sannolikhet att fylla rökiga nattklubbslokaler i Paris och Barcelona. Kvinnorna kommer att jubla och champagnen kommer att flöda. (Detta kan vara en tröst om Göteborgshösten blir regnig och stressen över slutbetygen tynger allt för mycket).

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …