Randy – Randy the band

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Burning Heart, betyg: 0]

Det har nu gått tio år sedan Randy släppte sin första fullängdare på Dolores records, “There's no way we're gonna fit in”, och det var tio år Sedan jag första gången såg dem live. Sedan dess har jag följt gruppen med blandade känslor, både bra och dåliga. Jag vet nog inget band som har utvecklats och ändrat på sig så mycket som Randy har gjort. 1998 släppte de skivan “You can't keep a good band down” på Ampersand records vilket gjorde att ett och annat fans höjde på ögonbrynen.Borta var de snabba låtarna. In kom ett nytt sound och en ny basist, Johan Gustavsson ersatte Patrik Trynvall och sen dess har Randy fortsatt med sin rockiga politiska punk. Randy har alltid varit ett band som kan sina refränger och körer väldigt bra och på “Randy the band” är det inget undantag. Ni som har följt bandet vet om att Randy är ett band som sätter texterna först och att dom är ett band som står till vänster om vänstern. Nu får även musikbranshen känna av Randys näve för att dom är för giriga och att det har lett till all nerladdning av mp3 filer. Tycker att dom har gjort en bra sak och tagit ett kliv bakåt och låter lite mer som de gjorde på “You cant keep a good band down” och med sig har de sin vapendragare Pelle Gunnerfeldt som har varit med och producerat Randy på deras senaste verk. Så för alla, inklusive mig, som har varit skeptiska för Randys utveckling är det dags att växa upp och acceptera att Randy är ett bra punk band och ett ännu bättre live band, så passa på när de kommer till en stad nära dig.

Recenserad av: Måns Allerbjer

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …