They Live By Night – They Live By Night

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[ep, Razzia, betyg: 0]

Jag har framhållit formatet EP som fantastiskt vid ett flertal tidigare tillfällen och denna gång lär inte bli den sista. Ett fullt album med göteborgsbaserade They Live By Night skulle bli aningen tungt att svälja om materialet är lika spretigt som på bandets femspåriga och självbetitlade debut. Här får spåren en chans att komplettera varandra på ett sätt som skulle varit omöjligt på en fullängdare.

Öppnande “Truth Or Dare” träffar lika hårt som en puck i tänderna. Sångaren Joel Sjöö står vänd mot månen och ylar som en varg medan brötiga och brustna Ba-pa-pa körer och hamrande trummor rusar mot den kolmörka natthimlen. Fantastisk låt! Inte lika direkt som Shout Out Louds, Inte lika pompöst som Broder Daniel men de landar ändå någonstans i trakterna av dess musikaliska hemvister.

Det inledande spåret och hysteriska “Night Out” skiner. I resten av materialet kommer de stora stunderna stundvis i olika låtpartier. En ljus framtid väntar på They Live By Night.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …