The Mission – Lighting the Candles

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[dvd, SPV / Playground, betyg: 0]

(DVD)

3

The Mission, gothvärldens svar på Led Zeppelin, släpper sin första DVD någonsin. Grundaren Wayne Hussey, som lämnade Sisters of Mercy i mitten av åttiotalet för att starta eget, är den ende kvarstående ursprungsmedlemmen. The Missions gothrock är mer pompös och teatral i jämförelse med Andrew Eldritchs band, även om de påminner starkt om varandra.

Lighting the Candles är en minst sagt generös utgåva med en total speltid på närmare sex timmar. Det bjuds på ett liveframträdande från Tyskland från i fjol, samtliga Mission-videor, intervjuer, biografier, dokumentärer och liveframträdanden från tiden då Hussey körde solo. Dessutom medföljer en live-cd som återger konsertinspelningen.

Wayne Husseys allt annat än bildsköna gothhippielook har numera ersatts av en bikerdito; det långa håret och sidenskjortorna har bytts ut till läderbyxor och en kortklippt frisyr. De konstant ögonskylande solglasögonen finns dock givetvis kvar.

Lighting the Candles är en rättvis sammanfattning av The Missions karriär. Hits som “Deliverance”, “Tower of Strength” och “Wasteland” är alltid trevliga att höra. Men Husseys alster från senare dagar är verkligen inte mycket att hänga i gothgranen. Det låter mest som om en trött Bono skulle teama upp med HIM. Den typen av trist gubbgoth klarar man sig bra utan.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …