Thursday , February 22 2024

Lo-Fi-Fnk

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

Det dansvänliga elektropopbandet Lo-Fi-Fnk består av Leo Drougge och August Hellsing. De båda träffades under gymnasietiden i Stockholm och harvade runt i ett par olika band innan de bildade duon för fyra år sedan.

Leo berättar om bandets influenser:
– Jag tror det man lyssnar på som barn påverkar en mycket. Ja, på något sätt formar det “ens musikaliska jag”. I mitt fall var Kraftwerk mycket viktiga. Jag var ganska liten första gången jag hörde dem. Av någon anledning hade min pappa fått med sig The Mix hem, trots att han mest lyssnade på rock. De syntetiska tonerna gjorde ett starkt intryck på mig och jag tror att Kraftwerk fortfarande är en av våra viktigaste influenser. Antagligen viktigare än grupperna vi lyssnar på idag?

Hur har er musik utvecklats under de fyra åren ni har spelat tillsammans?
– I början gjorde vi bara instrumentala låtar, men nu har sången blivit allt viktigare, svarar Leo.
– Fast vi har utvecklat ett ganska speciellt sound, tycker August. Vi pratar ofta om att göra låtar som är annorlunda, men i slutändan brukar det ändå låta Lo-Fi-Fnk.

Efter två demoskivor och en framgångsrik EP (som spelats mycket på både P3 och diverse studentradiostationer) jobbar killarna nu på att färdigställa sin första fullängdare, Boylife. Hur går det egentligen med arbetet?
– Bra! För första gången har vi en studio som inte är hemma hos oss själva. Det känns jävligt seriöst och vi jobbar mer koncentrerat nu.

Efter att skivan har släppts ska killarna ge sig ut på en promotionturné. Sedan funderar de på att bredda verksamheten:
– Det vore intressant att producera andra artister också. Det viktiga är att vara delaktig i skapandet av bra musik. Vilken roll man har i processen spelar mindre roll, menar Leo.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …