Martin Solveig – Hedonist

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Mixture Stereo, betyg: 0]

Martin Solveig är producent och dj som haft framgångar med afrikansk influerad elektronisk musik tidigare. Hans andra album heter “Hedonist” och är en elektronisk blandning av disco, rock och r&b. Martin Solveig har skrivit och producerat det mesta själv och förutom Martin själv finns det fyra sångare till på skivan. Martin Solveig, Michael Robinson och Stephy Haik är inga sångare jag finner spännande och låtarna de sjunger på är fyra ganska trista och lugna r&b-låtar. De två andra är däremot mycket mer intressanta.

På det inledande spåret “Everybody” blandas den enkla elektrodiscorocken med den kraftfulla stämman från bluessångaren Lee Fields. Hans känsla och aggressivitet är skön att höra och det ger låten en intressant kontrast. Lee Fields sjunger även på “Jealousy”, denna gång är det mer soul & blues över musiken och det hela blir inte riktigt bra förrän musikens energi ökar i slutet och Lee Fields matchar det genom att återigen plocka fram sin energiska bluesstämma.

Jay Sebag sjunger på fyra låtar och det som utmärker Jay som sångare är hans röstlikhet med Michael Jackson. Musiken i “Something better” får mig till en början att tänka på Justin Timberlake, men ju längre låten går och ju mer “aah” och “ooh” Jay sjunger desto mer Michael Jackson blir det. Detsamma gäller “If you tell me more” och “Rejection” som även de påminner mycket om tidigare nämnda artisters musik. “Don’t waste another day” är däremot en ballad och med Jays röst går det inte att undvika Michael Jackson vibbarna.

Martin Solveig har producerat sin musik väl men han kan tacka Jay Sebag och Lee Fields för resultatet, utan deras insatser hade detta känts helt ointressant.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …