Wednesday , April 17 2024

The Accidents – Poison Chalice

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Burning Heart, betyg: 0]

Jag har aldrig riktigt varit i kontakt med raggarkulturen i mitt liv.
Ronny och Ragge, sett en och annan cruising men thats it, så jag blir lite förvånad över hur bra jag tycker The Accidents är. Det svänger riktigt och man hör tydligt att dom gillar gammal punk och rock n´roll. Bandet släpper nu sin andra fullängdare, den första på Burning Heart och har även inte mindre än sex vinyl sjuor och en tiotummare i bagaget på deras gamla Amerikanare.

The Accidents består av medlemmar från två avsommnade Örebroband, Genocide Superstars och Voice of a Generation men det här är inget man behöver dra paralleller emellan för The Accidents låter inte som något av deras förflutna.

De kör sin egna punk i snabbt ryck, medryckande refränger och bränner av tolv låtar på mindre än en halvtimma. Precis som det ska vara. Så fäll bak suffletten, kamma bak håret, släng på The Accidents i stereon och cruisa, för att “Ain´t No Chance (I´m working on a day like this)”

Recenserad av: Måns Allerbjer

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …