Wednesday , April 17 2024

Mick Harvey – One mans treasure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Mute Records, betyg: 0]

Sitter länge och funderar på hur jag ska kategorisera Mick Harvey. Pop? Singer/songwriter? Country? Crooner? Han är lite av varje och ingetdera. Kanske “kompositör” är den bästa benämningen, för Harvey spelar låtar som känns storslagna i sin närgångna intimitet.
Harvey har tidigare lirat i Bad Seeds, och längtar man efter lite light-Nick Cave är Harveys solodebut helt rätt platta att stilla sin trånad med.
Musikaliskt är Harvey oantastlig. Låtarna är rasande snygga, och Mick själv sitter som en nersupen barpianist och sjunger om “Demon alcohol”. Mycket Cave-inspirerat alltså. Men Harveys röst känns lite ospännande, låtarna är starka men har svårt att engagera och även hantverket är kanon saknas den riktiga finessen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …