Saturday , January 28 2023

Helalyn Flowers – Disconnection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Demo, betyg: 0]

Mixa Evanescence med Skunk Anansie så har ni ett hum om hur Helalyn Flowers låter. Duon befinner sig i ungefär samma landskap av ångestblommor, vackra snödroppar och ilskna taggbuskar. Den italienska gruppen består av Noemi på sång och programmering samt Max på gitarr, synthar och programmering. Lite bas och piano får de hjälp med av andra. Fem låtar har paret pressat in på Disconnection, där en modern men tämligen snäll hårdrock möter popmelodier, upprepade refränger och en synthig ljudbild. Låtar som “Alive” och “Disorder” är småtrevliga, men i dagsläget känns Helalyn Flowers både mainstream och aningen opersonliga. Vill ni ha kombinationen hårdrock, synth och kvinnlig sång rekommenderar jag istället Velcras nya. Den blåser Disconnection till Armageddon.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …