Thursday , April 18 2024

Red Cell – Hybrid society

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Progress productions /Border, betyg: 0]

Så har den då äntligen landat, Red Cell´s efterlängtade debut-cd. Fullmatad med hypnotisk och dansant ebm, kommer den inte att göra någon anhängare utav tung synth besviken! År 2005 har gränserna mellan musikstilarna verkligen suddats ut och Red Cell ligger absolut helt rätt i tiden. Tung metal, uppblandat med det bästa från And One och Frontline Assembly, men hela tiden med det viktigaste i fokus, nämligen melodierna. Där många band bara manglar på och bygger låtar med lager på lager av tuffa effekter, har Red Cell lagt ner ett hästarbete på att snickra ihop bra låtar som kommer leva mycket länge. Testa “Related Skin”, dansgolvstänkaren “Nothing”, och avslutande underbara “Vision”, och du kommer kanske inse att du inte behöver fler skivor än denna i höst! Grattis!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …