Cat5 – Play This Loud / Sexy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[singel, Service, betyg: 0]

Allt går i cirklar. Åttiotalsrevivalen har pågått till den grad att den hunnit influera otaliga mainstreamartisters sound. Det börjar bli dags för något nytt. Vad sägs då om lite eurodiscoinfluerad electropop? Tjejduon Cat5, som döpt sig efter en nätverkskabel, verkar tycka det. Problemet är att de är såpass creddiga att musiken ofta sätts i periferin. Cat5 låter nämligen som ett elektrifierat Paradisio eller Rollergirl, två artister det gått alldeles för kort tid för att kunna finna något nostalgivärde i dem. En mer nutida soundliknelse skulle vara ryska lolitapopsprodukten Tatu. Den här dansanta singeln är kul ett par gånger, men livslängden är kortare än Paradisios karriär.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …