Saturday , February 24 2024

Cornelia – Happy On A Rainy Day

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[singel, Border Music, betyg: 0]

I slutet av 2004 släppte Cornelia albumet No Dancing Queen. Nu är hon tillbaka, med ett par radiohits i bagaget och med nya singeln Happy On A Rainy Day. Singeln är en sällan skådad kombination av sval melankoli och rosamjuk pop. Som konstnär och artist har Cornelia lyckats hitta sitt eget sound – avskalat och minimalistiskt, men med en röst som fyller upp tomrummet på ett exemplariskt vis. Efter en stunds lyssnande är singeln dock inte lika självklar. Tvetydigheten blir påtagligt uppenbar när lättnynnad och rosagullig pop kombineras med utdraget svårmod. Kanske är det ett allt för uppenbart sätt att, för en konstnär, blanda motsatser och ytterligheter. Singeln är feminin till det yttersta och sannolikheten är stor att radiolyssnande tonåringar, med brustet hjärta, kommer att gråta sig till sömns med Happy On A Rainy Day i bakgrunden.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …