Embassy – Some Indulgence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[singel, Service / Border, betyg: 0]

Visst, det är ett tag sedan den kom, men ändå. En recension är en recension är en recension.
Få band har haft en hit av en låt innan den släppts. Jag vet faktiskt inga, ja förutom Embassy då. Flera tidningar och sajter skrev om “Some Indulgence” långt innan den ens var klar, och trots att faktiskt ingen hade hört den. Idel hyllningar som satte stor press på bandet, vilket i sin tur gjorde att låten tog ännu längre tid att färdigställa. Men det finns vissa band som hur det än låter, så låter de bra. I Sverige finns det tyvärr inte så många, men Embassy är ett utav dem. Deras trovärdighet genom åren har lett till någon slags kvalitetsstämpel, vilket gör att vi helt kan lita på dem, det kan liksom inte bli fel. Jag har inte hört kommande plattan, men jag tycker redan att den är bra. Ni behöver antagligen ingen närmare presentation utav bandet, ni har redan läst om dem överallt, ja t.o.m i Zero.
Den generation som växte upp till New Order, Gang of four och Webstrarna och som idag själva gör musik låter så här. Det är fantastisk pop på alla vis. Det här är 2005:s version utav “True faith”. Det är så här musik ska låta, enligt mig alltså. Passa på att handla singeln nu, den har tydligen redan tagit slut hos distributören.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …